Welke Windows Spelletjes heeft JopSoft gemaakt?

Spelletjes Grootte Omschrijving

Aanvullen

6875kB 120 spreekwoorden en uitdrukkingen. Een gedeelte van een uitdrukking wordt gegeven; uit 3 keuzes moet de leerling het goede stuk kiezen. Bij een fout wordt de hele uitdrukking uitgesproken. De leerling krijgt 5 minuten de tijd. Hoeveel goede antwoorden kun je maken?
Dit spelletje maakt deel uit van WinRijk (zie educatieve windows-programma's).

WinKraal


9836kB Een spelletje waarbij nagedacht moet worden. Het lijkt op MasterMind.

WinTel


2723kB Een rekenspelletje waarbij geteld moet worden. Voor alle leeftijden. Een topscorelijst maakt het allemaal nog spannender. Leerzaam en leuk.... èn gratis! Met een achtergrondmuziekje naar keuze.

WinRits


663kB Een spelletje: Probeer het eindstuk van het eerste woord te vinden dat tegelijk het beginstuk is van het tweede woord. Je krijgt een halve minuut bedenktijd. Dan krijg je een letter voorgezegd. Maar dan gaan er wel 25 van de te halen 100 punten af. Totaal krijg je 10 minuten de tijd voor dit spelletje. Wie lukt het om koploper te worden? De woorden zijn best moeilijk. Maar misschien kom je wel in de Top-10-allertijden. Veel plezier met dit JopSoft-spelletje.

WinMemory

3952kB Naar een idee van Hans Visser hebben we een memoryspel gemaakt met geluidjes. De geluidjes kunnen zelf veranderd worden! Ook zit een snelklikspel ingebouwd. Een scorelijst houdt de resultaten bij.
 

WinMozaiek

1080kB Plaatjes van 300 bij 300 worden in 9 stukjes gedeeld. Er zijn twee soorten mozaïeken op te lossen:
Door klikken op de stukjes een gevraagd plaatje te maken;
Door slepen een bepaald plaatje compleet maken;
Plaatjes, mits van 300 bij 300 pixels, zijn toe te voegen; ook kunnen geluiden van dezelfde naam (!) worden gebruikt. Let op de vaste mappen waarin de plaatjes en geluidjes staan! 

WinTik

365kB Soort typespelletje, waarbij het gaat om zoveel mogelijk woorden in een minuut te tikken. Lijst met scores wordt aangemaakt. Leerlingenlijsten kunnen worden gebruikt.
 

 

ñterug